1. Maso nakrájejte na větší nepravidelné kousky, okořeňte solí, pepřem a čili. Vložte do hrnce se širokým dnem a na rozpáleném olivovém oleji restujte ze všech stran, než se maso zatáhne. Přidejte cibuli a pokračujte v restování cca 2’.
2. Zalijte vodou, přikryjte a duste doměkka cca 45-55’, tak 15’ před dokončení přidejte uvařenou cizrnu, citronovou šťávu, dochuťte a vařte doměkka.
3. V průběhu vaření kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte. V závěru by mělo zůstat v jídle malé množství šťávy s intenzivní chutí. Podávejte s pečivem nebo zeleninovým salátem.
Vepřová krkovička s cizrnou
Tento druh jídel z jednoho hrnce je neodolatelný, maso díky dušení krásně změkne, jemně propojí chuť s cizrnou a citron dodá svěžest s vůni středomoří.
Ač je použito jen málo ingredienci, jídlo je dokonalé. Pravidlo “V jednoduchosti je krása” se v tomto případě dokonale hodí.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.