1. Filety tresky nakrájejte na větší kostky (6 x 6 cm) osolte a dejte stranou.
2. Rozehřejte pánev se širokým dnem, nalijte olivový olej a postupně 3–4‘ restujte cibuli, jarní cibulku a mrkev. Pak osolte a okořeňte pepřem a garam masalou a přidejte konzervovaná rajčata. Přilijte vodu, přidejte cukr a duste cca 15–20‘.
3. Jakmile je omáčka téměř hotová, přidejte rybu a kukuřici a pokračujte ve vaření cca 10–15‘. Doba vaření záleží na tloušťce, velikosti a druhu ryby, všeobecně na úpravu ryb postačí několik minut. Jakmile ji vaříme nebo grilujeme příliš dlouze, ztrácí veškerou šťávu.
4. V průběhu vaření kontrolujte tekutiny, v případě potřeby podlijte. Úplně na závěr dochuťte citronovou šťávou, přidejte zelenou petrželku a nechte ještě krátce projít varem.
Treska v pikantní omáčce
Chuť této lahodné pikantní omáčky jsem si dovezla dávno, pradávno z cest… Nosila jsem ji dlouho v hlavě a na jazyku a téměř jsem na ni zapomněla. Jednoho krásného dne mi přišly do cesty mražené filety tresky, není nutné použít právě tuto rybu, použijte jakoukoliv bílou rybu sladkovodní nebo mořskou, jen dávejte pozor na dobu vaření.
Přestože treska má pevnější maso, neznamená to, že potřebuje dlouze vařit, pokud ji převaříme, bude příliš suchá. Omáčka má sladko-pálivou chuť, ale vše záleží na tom, kolik snesou vaše chuťové pohárky.
Tento recept jsem připravovala v zimě, takže jsem zvolila rajčata konzervovaná, pokud jej budete vařit v létě, použijte čerstvá, hodně vyzrálá rajčata, oloupejte je, nakrájejte na malé kousky a pro intenzivnější chuť přidejte trochu rajského protlaku.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám ryba podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.