1. Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje, restujte papriku a cibuli do okamžiku, kdy se zelenina propeče a získá zlatohnědou barvu asi 2-3’, vytáhněte z pánve a dejte stranou.
2. Na tu samou pánev nalijete druhou polovinu oleje a pečte kuřecí prsa na středním plameni, maso nejdříve položte na pánev kůží dolů a v průběhu pečení otočte. Okořente solí a pepřem. Pečte dokud se dobře nepropeče a získá zlatohnědou barvu, asi 5-6’. Vytáhněte a dejte maso stranou.
2. Pečenou zeleninu dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Dejte na pánev do výpeku, kde jste připravovali zeleninu a kuře, přidejte máslo, dobromysl. Přilijte vodu a nechte omáčku zredukovat na polovinu.
3. Jakmile je omáčka hotová, dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, přidejte smetanu a nechte 1’ převařit. Pak přidejte uvařené těstoviny podle návodu, promíchejte, přidejte pečené kuře a podávejte.
Kuře s omáčkou z čerstvých paprik
Znovu tu mám pro vás super jídlo z jedné pánve.
Základní ingrediencí jsou kapie, vyberte pěkně vyzrálé a voňavé, pak je stačí společně s cibulí dobře opéct do zlatohněda, právě v tomto kroku je celé tajemství dobré omáčky. Normálně bych se nebála říct: “Pečte zeleninu až mírně zčerná”, samozřejmě ne na uhlík. Na pánvi zůstane veškerá chuť, která se společně s vitamíny naváže na olivový olej a právě v tomto kroku se odehraje kouzlo super omáčky.
Při restování kuřete si dejte jen pozor, abyste maso při pečení nevysušily. Pokud se necítíte připravit celý kus prsou v celku, nakrájejte maso na nudličky. Omáčku není potřeba zahustit, ale pokud máte potřebu, použijte vámi oblíbená zahušťovadla, jako mouku, škrob, nebo jiné.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.