1. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
2. Do mísy dejte mouku, 70 g parmazánu, jogurt a vytvořte mírně lepkavé těsto. Z těsta udělejte váleček a nakrájejte na malé kousky, po cca 18-20 gramech.
3. Pracovní plochu posypte lehce zbylým parmazánem a na parmazánu tvarujte tyčinky. Ty pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem.
4. Vložte do trouby a pečte do zlatova cca 18-20’. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a podávejte.
Sýrové tyčinky
Sýrové tyčinky se mají jmenovat návykové tyčinky. Skvělé, křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i kuchař začátečník.
Na co si dát pozor?
Neleknout se, když těsto bude lehce lepit. S těstem, pracujte rychle, v opačném případě se lepí více a více. Vzhledem ke skutečnosti, že parmazán je dost slaný, není potřeba solit. Pokud bude jogurt příliš řídký, dejte méně a pak raději přidávejte.
Nepřekvapí vás, že mizí tak rychle, když tak raději připravte dvě dávky.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.