1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej a dejte restovat 3-4’ brambory s cibulí. Přidejte na větší kousky nakrájená rajčata, okořeňte solí, pepřem a přidejte oregano.
2. Pak zalijte vodou a vařte 5-10’. Po uplynulé době přidejte žraloka, petržel, v případě potřeby podlijte vodou dokořeňte a vařte ještě 10’.
3. Asi 5΄ před dokončením přidejte kapary, dochuťte a podávejte.


Steak ze žraloka s kapary a rajčaty je famózní recept hotový do půl hodiny. Skutečností je, že tyto letní recepty jsou obvykle jednoduché a málo náročné na čas, což je jedna z těchto věcí.
Na tomto středomořském receptu mne vskutku baví, že příprava je hotová za 10’ a za dalších 20’ je na stole voňavé jídlo. Omáčka má velmi jednoduchý základ, určitě nepotřebuje ničím zahustit, nechte ji zredukovat a vyniknout chuť žraloka, rajčat a oregana.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám ryba podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.