1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte cibuli s jarní cibulkou 2-3´, pak přidejte šery rajčata, špenátové listy a nechte 2´ zvadnout.
2. Přisypte rýži, promíchejte, okořeňte solí, pepřem, čili vločky a přidejte citronovou šťávu. Zalijte vodou nebo vývarem a na mírném ohni duste doměka. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, jeli potřeba znovu podlijte.
3. Na závěr dochuťte solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Konzistence pokrmu je spíše štavnatější. Podávejte s volským okem, jako příloha se hodí feta sýr nebo pečivo.
ŠPENÁT S RÝŽÍ
Určitě při tomto jídle nepřemýšlejte na období českých školních jídelen. Jídlo je neuvěřitelně svěží a chutné. Jakmile uvidíte čerstvé špenátové listy, neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto tradičního řeckého pokrmu.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.