1. Zelí překrojte na polovinu a dejte do vroucí osolené vody. Přidejte mrkev, petrželovou nať a vařte do měkka cca 10’.
2. Sceďte, dejte na talíř, pokapte citronovou šťávou, polijte olivovým oleje a přidejte čili vločky.
3. Podávejte jej teplý či za studena jako přílohu nebo salát.
Salát z raného zelí
Ano, máte naprostou pravdu! Tak jednoduchý salát? V jednoduchosti je krása.
Na tento recept určité použijte zelí rané, které je plné chutě, vůně a vitamínů. Dávejte pozor aby jste zelí příliš nerozvařili, lehké křupnutí je žádané a zelenina si tak drží i více vitamínů.
Pokud je zálivka z citronu a olivového oleje pro vás příliš kyselá, přidejte trochu medu nebo vámi oblíbeného sladidla.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.