Pečený losos s bramborami

Recept: Pečený losos s bramborami je výborný, svěží, rychlý recept a také možná alternativa štědrovečerní večeře pro ty, kterým kapřík není dvakrát sympatický. Pokud bych tento pokrm mohla pojmenovat jakkoliv, přejmenovala bych ho na "plech plný dobrot".

DOBA VAŘENÍ:

60'

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*600 g lososa – filet
*12 malých brambor uvařených ve slupce, slupku ponechat
*1/3 květáku natrhaného na malé růžičky
*75 ml olivového oleje
*sůl, pepř
*½ lžičky sladké papriky
*1 lžička oregana
*2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
*1 lžíce medu
*šťáva z jednoho citronu
Přehrát video

POSTUP

1. Do misky dejte med, olivový olej, sůl, pepř, papriku, oregano, jarní cibulku a citronovou šťávu, vše zamíchejte a marináda je hotova.

2. Na plech dejte brambory a dnem skleničky je rozmáčkněte na placku, přidejte květák a všechno potřete marinádou. Pak přidejte filety lososa a ty taktéž potřete. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15-20΄.

3. Podávejte s křupavým zeleným salátem.

Pečený losos s bramborami je výborný, svěží, rychlý recept a také možná alternativa štědrovečerní večeře pro ty, kterým kapřík není dvakrát sympatický. Pokud bych tento pokrm mohla pojmenovat jakkoliv, přejmenovala bych ho na “plech plný dobrot”.

Do tohoto receptu zvolte malé brambory a dobře je rozmáčkněte, aby nasákly co nejvíce svěží marinády. Velmi ráda přidávám ke všem jídlům zeleninu. V tomto případě byl po ruce květák, ten sice není podmínkou, ale je vhodnou volbou, neboť dodá extra křupavost a nasaje všechny dobroty z plechu. Pečený losos s bramborami doplňte o čerstvý bylinkový salát s citronovou zálivkou, který vše vhodně završí.

Vytisknout recept

sdílejte:

2 komentáře

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *