Pečený bůček

Recept: Tak tady nemám co dodat. Dokonce nemůžu ani psát, neboť moje chuťové pohárky se nedají ovládat a sliny mi úplně zničí klávesnici!!!

DOBA VAŘENÍ:

130

PORCE:

6

INGREDIENCE

* 1,5 kg bůčku s kůží
* 3 mrkve
* 10 větších brambor
* 2 větší cibule
* 2 lžíce rajského protlaku
* 2 lžíce kremžské hořčice
* šťáva z jednoho pomeranče
* šťáva z půlky citronu
* lžíce cukru
* sůl, pepř
* špetka chilli vloček
* 6 lžic olivového oleje
* 150 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Brambory, mrkev a cibuli očistěte a nakrájejte na větší kousky. Dejte na plech pokapte olivovým olejem, okořeňte solí a promíchejte.

2. Předehřejte troubu na 220 stupňů.

3. Do misky dejte sůl, pepř, čili vločky, cukr, hořčici a rajský protlak, přidejte citronovou a pomerančovou šťávu, vše promíchejte.

4. Ostrým nožem pravidelně nařízněte povrch kůže bůčku. Vemte připravenou směs koření a dobře maso ze všech stran potřete. Pak maso položte na plech s nakrájenou zeleninou, přilijte vodu, přikryjte a vložte do trouby.  

5. Pečte na 220 stupních přikryté 20’, pak snižte teplotu na 180 stupňů a pečte do měkka dalších cca 80’. 

Pečený bůček

Tak tady nemám co dodat. Dokonce nemůžu ani psát, neboť moje chuťové pohárky se nedají ovládat a sliny mi úplně zničí klávesnici!!! Bojíte se netradiční kombinace rajského protlaku, cukru a šťávy z citrusových plodů? Povídáte si není nad česnek?

Ano, bůček s česnekem je velký kámoš, česnek má určitě své kouzlo a taky ho miluju. Ale v okamžiku, kdy vy nejste kánoš s česnekem? Je zde tato svěží famózní varianta, určité ne méně tučná! Rajský protlak udělá maso křehčí a šťáva z citrusových plodů masovou chuť podtrhuje.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *