1. Brambory, mrkev a cibuli očistěte a nakrájejte na větší kousky. Dejte na plech pokapte olivovým olejem, okořeňte solí a promíchejte.
2. Předehřejte troubu na 220 stupňů.
3. Do misky dejte sůl, pepř, čili vločky, cukr, hořčici a rajský protlak, přidejte citronovou a pomerančovou šťávu, vše promíchejte.
4. Ostrým nožem pravidelně nařízněte povrch kůže bůčku. Vemte připravenou směs koření a dobře maso ze všech stran potřete. Pak maso položte na plech s nakrájenou zeleninou, přilijte vodu, přikryjte a vložte do trouby.
5. Pečte na 220 stupních přikryté 20’, pak snižte teplotu na 180 stupňů a pečte do měkka dalších cca 80’.
Pečený bůček
Tak tady nemám co dodat. Dokonce nemůžu ani psát, neboť moje chuťové pohárky se nedají ovládat a sliny mi úplně zničí klávesnici!!! Bojíte se netradiční kombinace rajského protlaku, cukru a šťávy z citrusových plodů? Povídáte si není nad česnek?
Ano, bůček s česnekem je velký kámoš, česnek má určitě své kouzlo a taky ho miluju. Ale v okamžiku, kdy vy nejste kánoš s česnekem? Je zde tato svěží famózní varianta, určité ne méně tučná! Rajský protlak udělá maso křehčí a šťáva z citrusových plodů masovou chuť podtrhuje.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.