1. Na pánev dejte olej, med, cukr, marmeládu, skořici a sůl. Zahřívejte do okamžiku, než se rozpustí cukr, cca 1-2΄. Pak dejte stranou.
2. Do mísy dejte všechny zbylé suroviny, kromě sušeného ovoce. Promíchejte, přelijte teplou rozpuštěnou směsí a znovu vše dobře promíchejte. Pak lepkavou směs přesypte na plech, kde jste předem rozprostřeli pečící papír.
3. Vložte do předehřáté trouby na 140ºC a pečte 35-40‘. V průběhu pečení promíchejte. Jakmile dostane granole zlatavou barvu, vyjměte z trouby, nechte vychladit a přidejte sušené ovoce. Skladujte v suchu.


Pečená ořechová granola
Pokud bych chtěla podat přesnější název této granoly, potřebovala bych asi tři řádky. Ingrediencí je v tomto receptu spousta, směrodatné je, že převažují ořechy. Ostatní přísady vytvoří zdravou harmonii a sladkou chuť. Granola, stejně jako müsli, je směs vloček, ořechů, semínek a sušeného ovoce. Zásadně se liší od müsli tím, že je pečená. Zapečením vločky získávají na křupavosti a jsou chuťově lákavější než v klasické müsli.
Pokud máte rádi granolu, možná právě teď nastal čas ji vyzkoušet a doma si připravit vlastní. Křupavou, bez zbytečného cukru a konzervantů. Samotná připrava je velmi jednoduchá, nejvíce času potřebujete na přípravu všech semínek, ořechů a dalších ingrediencí.
Směs se zapéká v troubě do okamžiku, než začne být příjemně křupavá a voňavá. Pak se konzumuje třeba jen tak z plechu, ale především jako zdravá svačinka nebo snídaně společně s jogurtem a ovocem.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám granola podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte na další snídaňové recepty: SLADKÁ MLÉČNÁ RÝŽE TAŠTIČKY PLNĚNÉ ČERSTVÝM SÝREM