1. Pomeranče dobře omyjte a odkrojte vrchní a spodní části, které jsou pevné. Kůru oloupejte na čtvrtky a nakrájejte podélně na tenké tyčinky, vložte do mísy s vodou a nechte v chladu namáčet asi 10 hodin. V průběhu namáčení vodu 2-3x vyměňte, nakonec sceďte.
2. Pak do kastrolu nalijte čerstvou vodu, přiveďte k varu, přidejte pomerančové a na mírném ohni vařte 2-3’. Sceďte a nechte dobře okapat.
3. Do kastrolu s širokým dnem nalijte čerstvou pomerančovou šťávu, likér, citronovou šťávu, cukr a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte pomerančové tyčinky a dále vařte asi 45’, dokud se nezačnou lesknout. Nakonec sceďte, rozložte na mřížku a nechte asi 2 hodiny zatáhnout.
4. Po zaschnutí část tyčinek obalte v cukru a zbylé namáčejte v rozpuštěné čokoládě.
Po celá léta mého pobytu v Řecku, jakmile se na trhu objevili první pomeranče sezóny, stala jsem se malým křečkem a pilným mravenečkem a pomeranče loupala, vařila, jedla a loupala, vařila a jedla.
Kandovaná pomerančová kůra s čokoládou je jednoduchý a lahodný dezert jen z pěti ingrediencí. Tato pomerančová kůra zabalená do vzhledné krabičky se může stát i krásným sladkým vánočním dárkem
Kandovaná pomerančová kůra s čokoládou zaručeně patří k zimním řeckým sladkůstkám, kdy s příchodem prvních studených dnů provoní celý dům a říká: „Pozor, Vánoce už jsou tady“. Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kandovaná pomerančová kůra podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.