Fazole se špenátem

Fazole se špenátem od Mony. Zimní fazolová pohoda se špenátem – jednoduché, zdravé a tak dobré, že si nikdo ani nevšimne, že jsou vegetariánské (nebo veganské)!

DOBA VAŘENÍ:

40’

PORCE:

2

INGREDIENCE

150 g uvařených velkých fazolí
*3 jarní cibulky nakrájené na drobno
*125 gramů baby špenátu
*1 větší cibuli nakrájenou na drobno
*2 lžíce rajského protlaku
*½ lžičky cukru
*sůl, pepř
*½ lžičky sladké papriky
*2 lžíce najemno nasekané petrželky
*50-75 ml olivového oleje
*150 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte restovat do měkka cibuli a jarní cibulku cca 5’. Pak přidejte rajský protlak, sůl, pepř, papriku a pokračujte 2’ v restování.

2. Poté přidejte špenát, uvařené fazole, cukr, vodu a promíchejte. Směs přiveďte k varu a nechte provařit  bez poklice asi 15’. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.

3. Podávejte s fetou a čerstvým pečivem.

Fazole se špenátem

Zimní fazolová pohoda se špenátem – jednoduché, zdravé a tak dobré, že si nikdo ani nevšimne, že jsou vegetariánské (nebo veganské)! Ideální nejen na zahřátí, když venku mrzne, ale taky jako perfektní oběd do krabičky. Zbavte se prázdných polotovarů a dopřejte si pořádné jídlo, které vás zasytí a ještě připomene středomořské slunce. Fazole a špenát – duo, co vás nezklame. 

Na co si dát pozor?

Kvalitní fazole jsou základ: Pokud nesáhnete-li po uvařených z konzervy, vybírejte fazole bez fleků a zažloutlých míst, nikdo nechce v hrnci překvápko. A nezapomeňte je předem namočit, aby byly měkké a měly máslovou konzistenci. 

Nemusíte lpět na jarní cibulce nebo špenátu: Klidně vyměňte za svou oblíbenou zelenou zeleninu – třeba pórek, mangold nebo kapustu.

Špetka cukru je klíčová: Rajčata mají kyselý charakter, ale trocha cukru to krásně vybalancuje. Nebojte, neděláte marmeládu! 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. 

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *