Domácí tvarohovo-jogurtová zmrzlina

Recept: Domácí tvarohovo-jogurtová zmrzlina od Mony. Když chceš něco sladkého, ale zároveň poctivého – tahle zmrzlina z tvarohu, jogurtu a šlehačky je přesně ono. Není v ní žádná chemie, zato spousta chuti. Můžeš si ji udělat s malinami nebo s rozdrobenými sušenkami – podle nálad

DOBA VAŘENÍ:

více jak 60’

PORCE:

10

INGREDIENCE

*250 g tvarohu v kostce
*250 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
*250 ml smetany ke šlehání (33 %)
*70 g moučkového cukru
*100 g čerstvých malin nebo 6 sušenek vlastního výběru

POSTUP

1. Ušlehejte smetanu do tuha. V jiné míse vyšlehejte tvaroh s jogurtem a cukrem dohladka. Opatrně vmíchejte šlehačku do tvarohové směsi

2. Podle chuti přidejte nasekané sušenky či lehce rozmačkané maliny. Směs rozdělte do kornoutků nebo malých mističek.

3. Dejte zmrazit na minimálně 3 hodiny – nejlépe přes noc. Před podáváním nechte chvíli povolit a ozdobte třeba lístkem máty.

Domácí tvarohovo-jogurtová zmrzlina

Krémová, svěží a hotovo raz dva – bez zmrzlinovače!

Když chceš něco sladkého, ale zároveň poctivého – tahle zmrzlina z tvarohu, jogurtu a šlehačky je přesně ono. Není v ní žádná chemie, zato spousta chuti. Můžeš si ji udělat s malinami nebo s rozdrobenými sušenkami – podle nálad

Dá se použít jiný tvaroh?
Ano, ale tvaroh v kostce dá zmrzlině pevnější texturu. Vaničkový je jemnější, ale směs bude řidší.

Čím můžu zmrzlinu osladit jinak?
Zkus med, agáve nebo čekankový sirup – ale cukr je osvědčená klasika.

Jak dlouho vydrží v mrazáku?
V uzavřené nádobě vydrží až týden, ale nejlepší je do tří dnů. U nás 24 hodin 😂

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *