1. Ušlehejte smetanu do tuha. V jiné míse vyšlehejte tvaroh s jogurtem a cukrem dohladka. Opatrně vmíchejte šlehačku do tvarohové směsi
2. Podle chuti přidejte nasekané sušenky či lehce rozmačkané maliny. Směs rozdělte do kornoutků nebo malých mističek.
3. Dejte zmrazit na minimálně 3 hodiny – nejlépe přes noc. Před podáváním nechte chvíli povolit a ozdobte třeba lístkem máty.
Domácí tvarohovo-jogurtová zmrzlina
Krémová, svěží a hotovo raz dva – bez zmrzlinovače!
Když chceš něco sladkého, ale zároveň poctivého – tahle zmrzlina z tvarohu, jogurtu a šlehačky je přesně ono. Není v ní žádná chemie, zato spousta chuti. Můžeš si ji udělat s malinami nebo s rozdrobenými sušenkami – podle nálad
Dá se použít jiný tvaroh?
Ano, ale tvaroh v kostce dá zmrzlině pevnější texturu. Vaničkový je jemnější, ale směs bude řidší.
Čím můžu zmrzlinu osladit jinak?
Zkus med, agáve nebo čekankový sirup – ale cukr je osvědčená klasika.
Jak dlouho vydrží v mrazáku?
V uzavřené nádobě vydrží až týden, ale nejlepší je do tří dnů. U nás 24 hodin 😂
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.