1. Rozehřejte troubu na maximum cca 230-250 stupňů.
2. Očištěné ryby dejte na pekáč, okořeňte solí a pepřem, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a přilijte vodu.
3. Takto připravené ryby vložte do předehřáté trouby a pečte cca a 8´ z jedné strany. Rybu otočte a cca 8´ z druhé. Doba pečení se odvíjí od velikosti, když ryba má 350 g, pečte 7+7.
4. Jakmile je ryba hotová, slijte ještě horký výpek a tyčovým nebo jiným mixérem našlehejte, vmíchejte nasekanou zelenou petržel. Rybu dejte na talíř přelijte našlehaným citronovým přelivem a podávejte.
Pražma královská s citronovým přelivem
Jaká ryba je nejlepší? Ta čerstvá! Ať již zvolíte jakoukoliv rybu, třeba i pstruha, postup je stejný. Jaká ryba není dobrá? Ta vysušená!
Berte v potaz především váhu a podle ní se odvíjí doba pečení, je-li menší uberte dobu pečení. Ryba je hotová v okamžiku kdy maso ztratí průhlednou barvu, zbělá a dá se snadno oddělit vidličkou.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.