Pražma královská s citronovým přelivem 

Recept na pražmu královskou s citronovým přelivem od Mony. Jaká ryba je nejlepší? Ta čerstvá! Ať již zvolíte jakoukoliv rybu, třeba i pstruha, postup je stejný. Jaká ryba není dobrá? Ta vysušená!

DOBA VAŘENÍ:

20’

PORCE:

3

INGREDIENCE

*3 čerstvé, očištěné ryby cca 450 g
*60 ml olivového olej
*šťáva z 2-3 citronů
*sůl, pepř
*2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
*100 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Rozehřejte troubu na maximum cca 230-250 stupňů.

2. Očištěné ryby dejte na pekáč, okořeňte solí a pepřem, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a přilijte vodu.

3. Takto připravené ryby vložte do předehřáté trouby a pečte cca a 8´ z jedné strany. Rybu otočte a cca 8´ z druhé. Doba pečení se odvíjí od velikosti, když ryba má 350 g, pečte 7+7.

4. Jakmile je ryba hotová, slijte ještě horký výpek a tyčovým nebo jiným mixérem našlehejte, vmíchejte nasekanou zelenou petržel. Rybu dejte na talíř přelijte našlehaným citronovým přelivem a podávejte.

Pražma královská s citronovým přelivem 

Jaká ryba je nejlepší? Ta čerstvá! Ať již zvolíte jakoukoliv rybu, třeba i pstruha, postup je stejný. Jaká ryba není dobrá? Ta vysušená!

Berte v potaz především váhu a podle ní se odvíjí doba pečení, je-li menší uberte dobu pečení. Ryba je hotová v okamžiku kdy maso ztratí průhlednou barvu, zbělá a dá se snadno oddělit vidličkou.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. 

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *