Špagety s rajčatovou omáčkou a feta sýrem

Recept: Rychle a čerstvě! Vyberte hodně vyzrálá rajčata, neopomeňte přidat cukr a nebojte se péct při vysoké teplotě. Použijte fetu, která má jemné pikantní chuť a s rajčaty je velká kámoška.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

4

INGREDIENCE

*1.5 kg vyzrálých rajčat
*100 g feta sýru
*500 g špaget
*1 lžička cukru
*50-75 ml olivového oleje
*sůl, pepř
Přehrát video

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2. Do zapékací mísy dejte na polovinu překrojená rajčata, okořeňte solí, pepřem a posypte cukrem. Do středu mísy položte feta sýr, přidejte olivový olej a vložte do trouby na 45’ péct.

3. Uvařte špagety podle přiloženého návodu. Sceďte ale neproplachujete vodou.

4. Po upečení tyčovým nebo jiným mixérem omáčku rozmixujte dohladka. Dejte do zapékací mísy, dochuťte a přidejte těstoviny. Promíchejte a podávejte.

Špagety s rajčatovou omáčkou a feta sýrem

Rychle a čerstvě! Vyberte hodně vyzrálá rajčata, neopomeňte přidat cukr a nebojte se péct při vysoké teplotě. Použijte fetu, která má jemně pikantní chuť a s rajčaty je velká kámoška.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *