Banoffe – koláč s banány a šlehačkou

Recept na banoffe - koláč s banány a šlehačkou od Mony. Koláč je ve světě známý jako banoffe pie. Je to taková retro klasika, která má původ z Irska. Příprava je velmi jednoduchá.

DOBA VAŘENÍ:

30’

PORCE:

8-10

INGREDIENCE

Korpus
*150 g máslových sušenek
*150 g mletých vlašských ořechů
*150 g másla
*2 lžíce hnědého cukru
*50 hořké čokolády
*špetka soli

Šlehačkový krém
*2 lžíce cukru krystal
*3 lžíce jogurtu 10% tuku
*250 ml smetany ke šlehání min. 33 – 40% tuku

*1 karamelizované kondenzované slazené mléko
*2 banány nakrájené na kolečka


Přehrát video

POSTUP

1. Sušenky a kousky čokolády rozmixujte najemno, dejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, vlašské ořechy, cukr, špetku soli a zpracujte v lepkavou hmotu. Hmotu dejte do formy a rovnoměrně rozprostřete. Vložte do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečte 15΄. Pak vytáhněte a dejte vychladnout.

2. Vychlazenou smetanu dejte nejlépe do vychlazené mísy a přidejte cukr, začněte pozvolna šlehat. Jakmile trochu zhoustne, našlehejte na maximální obrátky do husta. Nakonec vmíchejte jogurt a promíchejte.

3. Na vychlazený korpus rozprostřete karamelizované kondenzované slazené mléko. Pak rozložte banány a nakonec navršte ušlehanou šlehačku a jogurtem.

    Banoffe – koláč s banány a šlehačkou

    Koláč je ve světě známý jako banoffe pie. Je to taková retro klasika, která má původ z Irska. Příprava je velmi jednoduchá. Základem je křupavý sušenkový korpus, který můžete jednoduše připravit jen ze sušenek a másla. 

    Karamelovou omáčku je možné zakoupit již připravenou v podobě karamelizovaného kondenzovaného mléka. Samozřejmě banány a nadýchaná šlehačka, obohacená svěžím jogurtem, jsou jen třešničkou na dortu.

      Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

      Vytisknout recept

      sdílejte:

      Napsat komentář

      Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *