1. Suroviny na dresink dejte do misky, promíchejte, dochuťte a dejte stranou.
2. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Rozkrojte česnek na dvě poloviny, okořente solí, pepřem a pokapte olivovým olejem. Zabalte jej do alobalu a pečte 45-50’ do měkka. Nechte vychladnout, prsty vymáčkněte jednotlivé stroužky ze slupky, rozmačkejte vidličkou a přimíchejte změklé máslo. Dochuťte solí a pepřem.
3. Lilek dejte do studené, osolené vody na 60’ namočit. Vytáhněte, rukou vymačkejte přebytečnou vodu, plátky ostrým nožem nařízněte tak, aby se při smažení zelenina dobře propekla. Smažte do okamžiku, kdy změkne a dostane tmavě hnědou barvu. Pokládejte na kuchyňský papír a nechte odsát přebytečný tuk.
4. Chleba opečte na suché pánvi do křupava. Plátek chleba potřete česnekovým máslem, pak rozložte rukolu, lilek, rajče, mozzarellu a nakonec dresink, přiklopte druhým plátkem chleba a podávejte.
Zeleninový sendvič
Tak jednoduchý a krásný. Vykukuje na vás lilek v lednici a nevíte kam s ním? Tady mám pro vás tip, jak udělat velmi zábavný a rychlý sendvič.
Náplně sendvičů nabízí nekonečné možnosti. Základem může být maso nebo zelenina, přidávají se šťavnaté omáčky, ochucené majonézy. Tyto obložené chleby lze lehce přirovnávat k obloženém chlebíčku, jsou ovšem tak pestré, že se klidně mohou považovat i za hlavní chod.
Více o tom, jak na lilek a jeho přípravu se dočtete v mém článku. Lilek
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.