1.Do vysoké sklenice dejte vařená vejce, hořčici, vodu z okurek a olivový olej. Okořeňte solí a pepřem.
2.Ponořte tyčový mixér a mixujte do hladké konzistence. Hotovo! Použijte na saláty, pečené brambory nebo třeba jako dip ke kuřecím stripsům.
Vajíčkový dressing – jednoduchý a plný chuti
Tento týden je u mě ve znamení domácích zálivek, a tak tu mám další super jednoduchou a přitom chuťově výraznou pecku. Instagram je teď plný receptů, kde se vejce mixují s olejem a vodou – já jsem to ale vylepšila! Přidala jsem vodu z kyselých okurek a hořčici, což dresinku dodá skvělý šmrnc. Takže zapomeňte na nudné saláty a dejte jim trochu života!
Jak dlouho dressing vydrží?
V lednici ho můžete skladovat až 3 dny, nejlépe v uzavřené skleničce.
Dá se voda z okurek něčím nahradit?
Ano, skvěle funguje jablečný ocet nebo citronová šťáva, ale ztratíte trochu té specifické „okurkové“ chuti.
Můžu použít jiný olej než olivový?
Určitě! Vyzkoušejte třeba řepkový nebo avokádový olej pro jemnější chuť.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.