1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte 2’ cibuli. Pak přidejte rajčata, přilijte 100 ml vody okořeňte solí, pepřem, oreganem přidejte cukr a duste 15’.
2. Pak přidejte těstoviny, přilijte zbylou vodu a duste do měkka. V průběhu dušení dochuťte a kontrolujte tekutiny. Spotřeba tekutin závisí na druhu a kvalitě těstovin.
3. Nakonec přidejte smetanu, petržel, dochuťte, znovu nechte přejít varem a podávejte.


Těstoviny s rajčatovou omáčkou
Těstoviny s rajčatovou omáčkou stojí na kvalitě rajčat – jedné úžasné ingredience. Stačí pouhých třicet minut a na stole máte kouzelnou voňavou večeři nebo oběd. Těstoviny zvolte podle vlastní potřeby a oblíbenosti. Ráda používám, řeknu česky krůcánky, zvané trofie, připravené ze semolinové mouky. Jsou velmi hutné, nádherně se vykoupou v rajčatovo-smetanové omáčce a chutnají skvěle.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou, můžete podávat nejen ve všední dny, ale i ve svátky přátelům. Z rajčat připravuji nekonečné množství verzí omáček, ale právě tato s kapkou smetany je jedna z mých nejoblíbenějších. V našem jídelníčku je v létě i v zimě, jak dopoledne tak večer. Je to jídlo jednoduché, svěží s nádhernými barvami.


Úplně na závěr posypte čerstvou petrželkou, bazalkou a nebo přidejte čerstvé voňavé oregáno. Klíčem k dokonalé chuti je dobrá základní rajčatová omáčka. V sezonně použijte čerstvá rajčata, která nastrouháte na hrubém struhadle, okořeníte, podusíte ale přidejte pro intenzivnější chuť extra rajčatové pasty. Dál pokračujte dle daného receptu.
V zimním období se ovšem velmi ráda obracím na konzervovaná rajčata. Jak známo tepelně upravovaná rajčata obsahují ještě větší množství likopenu než čerstvá.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám těstoviny podařili nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.