Těstoviny s dýňovou omáčkou a parmazánem

Srdcem této nádherně hladké omáčky je určitě dýně, se špetkou čili vloček. Tymián a parmazán z omáčky vytvoříte královskou večeři. Vše dohromady je velice delikatesní.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

4-5

INGREDIENCE

*1 malá dýně hokkaido
*1 cibule nakrájenou na kolečka
*1-2 stroužky česneku
*150 g slaniny nakrájené na kostky
*100 ml Pí-vody BCS® z uvařených těstovin
*4-5 lžic smetany 33%
*4 lžíce olivového oleje
*4- 5 lžic nastrouhaného parmazánu
*sůl, pepř
*čerstvý nebo sušený tymián
*špetka čili vloček (dle chuti)

POSTUP

1. Dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na větší kostky. V mezičase zapněte troubu a nechte rozehřát na 180° stupňů.

2. Do mísy dejte nakrájenou dýní, cibuli, česnek, olivový olej, okořeňte solí, pepřem, tymiánem a přidejte čili vločky. Všechno promíchejte, dejte na plech a vložte do trouby péct cca na 40’ minut do měkka.

3. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a restujte na pánvi do křupava. Dejte stranou.

4. Upečenou směs dejte do mixéru, přidejte vodu z uvařených těstovin a rozmixujte dohladka. Dejte na pánev, přidejte, smetanu, dochuťte a nechte přejít varem, přidejte parmazán a uvařené těstoviny, promíchejte a podávejte.

Těstoviny s dýňovou omáčkou a parmazánem

Těstoviny s dýňovou omáčkou a parmazánem jsou super záležitost. Během krátké doby vykouzlíte rychlý oběd nebo večeři. Právě teď v zimním období, kdy den je krátký, se nám hodí dýně na přípravu rychlé večeře. Úplně nejlepší je připravit omáčku z dýní Hokkaido, které nemusíte zbavovat slupky a dosáhnete intenzivní chuti. Srdcem této nádherně hladké omáčky je určitě dýně se špetkou čili vloček. S tymiánem a parmazánem z omáčky vytvoříte královskou večeři. Vše dohromady je velice delikatesní.

Co je tajemstvím dobré omáčky? Do zlatova dobře upečená dýně společně s česnekem a slaninou. Slaninu, pokud jste ji před mixováním vytáhli, přidejte do omáčky. Dýně zkaramelizuje, slanina se upeče do křupava a veškerá chuť se krásně propojí. Pokud nechcete dýni péct, dejte ji na pánev a restujte do měkka.

Samozřejmě pokud neholdujete masu, vynechte slaninu, a tak vznikne lahodný vegetariánský talíř. Na místo slaniny použijte třeba sušená rajčata a vytvořte dokonalou večeři na chladné zimní večery, která pohladí svou nádherně hřejivou barvou a potěší chuťové pohárky.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

4 Responses

  1. Vařila jsema byla skvělá.
    Parmazán dodá lepší chuť a osmažená voňavá slanina nahradí maso. Měli jsme skvělý oběd.

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *