Sušenky s pekanovými ořechy

Recept: Tyhle ořechy v poslední době jsou stále oblíbenější, mají velkou přízeň mezi vegetariány, vegany nebo příznivci paleo stravy. Jsou ideální pro náš sladký pamlsek už jen z důvodu, že samotný ořech má až 70% objemu zdravého tuku.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

24

INGREDIENCE

*280 g hladké mouky
*½ lžičky sody
*špetka soli
*2 vejce
*225 g hnědého cukru
*150 g másla pokojové teploty
*100 g pekanových ořechů + 24 ořechů v celku

POSTUP

1. Do mixeru dejte máslo s cukrem, solí a šlehejte 4-5‘ do pěny. Jakmile máte hotovo postupně přidejte vejce.

2. Do druhé mísy dejte sodu, mouku na malé kousky nalámané pekanové ořechy a promíchejte.

3. Do másla s cukrem a vejci, přidejte mouku s ořechy a vypracujte rychlými pohyby těsto. Nemiste příliš dlouho a pak vložte do lednice na 10’ odležet.

4. Po 10΄vytáhněte z lednice, udělejte kuličky cca 30 g, dlaní mírně stlačte a do středu dejte pekanový ořech. Pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem.

4. Troubu předehřejte na 180ºC a pečte 12-15΄. Nechte vychladnout a podávejte.

Sušenky s pekanovými ořechy

Měkké neodolatelné sušenky připravené během chvilky můžou dělat společnost malým i velkým. Sušenky jsou výtečné jako malá svačina, přidejte je do jogurtu, rozdrobené na pudink nebo kaši. Těsto si můžete připravit den předem a nechat v lednici, před dalším zpracováním nechte mírně povolit. Při tvoření samotné sušenky je dobré použít rukavice, směs je dost lepkavá a teplo, které předávají ruce, dělá práci ještě obtížnější.

Pekanové ořechy hrají v těchto sušenkách zásadní roli, mají máslovou chuť a příjemnou vůni. Vzhledem připomínají trochu vlašské ořechy, ale jsou sladší a mají až karamelovou chuť.

Tyhle ořechy jsou v poslední době stále oblíbenější, mají velkou přízeň mezi vegetariány, vegany nebo příznivci paleo stravy. Jsou ideální pro náš sladký pamlsek už jen z důvodu, že samotný ořech má až 70% objemu zdravého tuku.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám sušenky líbí nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *