Šneci z kynutého těsta s marmeládou

Recept: Miluji koláče, které jsou plněné čerstvým ovocem. V zimním období samozřejmě využívám ovoce mražené nebo marmelády, tak se stalo i v tomto případě. Tyto marmeládové šneky jsem připravovala na Velikonoční svátky. Ano vím, tradice říká péct mazanec …. nu, vzhledem k tomu, že tyto svátky jsou takovým prvním krokem do plavkové sezóny, a já mám ráda mazanec pouze s máslem namazaným o síle 1 cm, tak vlastné šneci z mazancového těsta s marmeládou jsou vlastně dietka ….

DOBA VAŘENÍ:

120’

PORCE:

12

INGREDIENCE

*500 g hladké mouky
*250 ml mléka
*70 g sušených brusinek
*110 g másla
*90 g cukr krupice
*50 g mandlových plátků na posypání
*10 g sušeného droždí nebo 20 g čerstvého droždí
*5 g soli
*1 vejce do těsta + 1 na potření
*250 g malinové marmelády
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte mouku a droždí, zalijte vlažným mlékem, přidejte, cukr, sůl a vejce. Vše dobře promíchejte. Nakonec přidejte do těsta kousky změklého másla a hněťte do hladka. Pokud použijete kuchyňský robot tak 5-6’, v ruce tak jednou déle.

2. Těsto by se mělo přestat lepit na stěny mísy a v tom okamžiku je hotové. Takto připravené těsto zakryjte čistou utěrkou, nebo pokrývkou na kynutí těsta, a nechte na teplém místě 1–2 hodiny kynout.

3. Nakynuté těsto rozválejte na obdélník o síle cca 1-1,5 cm o velikosti cca 25×35 cm. Potřete rovnoměrně marmeládou a posypte brusinkami. Takto připravené těsto stočte do ruličky a nakrájejte na 12 stejných kousků. Rozložte šneky na plech s rozprostřeným pečícím papírem a nechte přikryté kynout do okamžiku, kdy zdvojnásobí svůj objem, cca 20-30’.

4. Předehřejte troubu na 180 stupnů, nakynuté šneky potřete našlehaným vejcem a posypte mandlovými plátky. Pečte cca 40’.

5. Nechte vychladnout a podávejte.

Šneci z kynutého těsta s marmeládou

Miluji koláče, které jsou plněné čerstvým ovocem. V zimním období samozřejmě využívám ovoce mražené nebo marmelády, tak se stalo i v tomto případě. Tyto marmeládové šneky jsem připravovala na Velikonoční svátky. Ano vím, tradice říká péct mazanec …. nu, vzhledem k tomu, že tyto svátky jsou takovým prvním krokem do plavkové sezóny, a já mám ráda mazanec pouze s máslem namazaným o síle 1 cm, tak vlastné šneci z mazancového těsta s marmeládou jsou vlastně dietka ….

Na co si dát pozor? Těsto je klasické mazancové, tedy je nutné máslo přimícháme až na samotný konec. A pak dodržuje pravidlo druhé, nešetřit marmeládou, ať jsou ruce při pojídání pěkné ulepené. 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *