1. Smaženice s rajčaty: Na pánev s rozehřátým olivovým olejem přidejte na polovinu překrojená rajčata, rajčatový protlak, okořeňte je solí, pepřem, čili vločkami, špetkou cukru a smažte do okamžiku, kdy rajčata zcela změknou. Dostanou zlatavou barvu a zbaví se přebytečných tekutin.
2. Rajčata hotová a pak přidejte celá vejce, petrželovou nať a promíchejte, nakonec dochuťte solí a pepřem.
3. Podávejte s čerstvým pečivem a rajčatovým salátem.



Smaženice s rajčaty řecký recept italského původu. Když jsem jako malá holka poprvé slyšela o míchaných vejcích (smaženici) s rajčaty, skoro jsem dostala kopřivku. A přávě teď, po letech, se tento recept u nás stal velmi oblíbeným.
Smaženice s rajčaty, nebo řecky strapatsada, je velmi oblíbeným pokrmem ve všech regionech Řecka. Na smaženici s račaty potřebujeme jen dvě základní ingredience, vejce a vyzrálá rajčata. Často se tento pokrm podává k lehkému obědu nebo večeři. Jsou oblasti, kde se tento tradiční a jednoduchý recept připravuje s feta sýrem, ale moje oblíbená varianta je jen tak, s dobře vypraženými rajčaty na olivovém oleji a špetkou čili.
Podívejte se na další skvělé recepty, ve kterých využijete tak svěží surovinu, jakou je rajče. PEČENÉ KUŘE NA CIBULI A RAJČATECH
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám smaženice s rajčaty podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte na podobné recepty s rajčaty. MASOVÉ KULIČKY S RAJČATOVOU OMÁČKOU
4 Responses
Mňam, tak tuhle smaženici si přidávám ke svým oblíbeným rychloreceptům!
To mě těší.Mony
Díky za recept! Chtěla bych se zeptat, jestli místo cherry rajčátek můžu použít i rajčata soudková?
Určitě jakékoliv. Mony