1. Na pánev dejte vepřové kousky o velikosti cca 3 x 3 cm, přidejte cibuli a kapií, okořeníme solí a pepřem, přilejte olivový olej a zalijte vodou tak, aby maso bylo z 90% ponořené.
2. Pánev pak dejte na sporák, přivedte k varu a vařte bez poklice cca 25 až 30 min. Po uplynutí doby se veškeré tekutiny vyvaří, zůstane pouze tuk a v tomto okamžiku přejdete do fáze restování. Přidejte citronovou šťávu a restujte do zlata.
3. Podávejte s pečivem, jogurtem dipem a olivami. Do jogurtu přidejte kopr, sůl, olivový olej a promíchejte.

Smažené vepřové kousky s jogurtovým dipem
Smažené vepřové kousky bych nazvala zábavou u plotny, jedna otočka na podpatku a večeře nebo oběd je na světě. Jídlo, které je v Řecku dost oblíbené, velmi často se nazývá citronové vepřové a většinou se podává v tavernách, které se specializují na masové minutky.
Použijte vepřovou pečeni, jakmile dáte nakrájené maso na pánev, dbejte, aby plocha pánve byla rovnoměrně vyplněna masem a nejlépe jednou vrstvou. Tak si zajistíte správné množství vody. Pak přidejte další ingredience, zalijte vodou a vařte na středně velkém ohni. Pokud je maso měkké a vy máte na pánvi ještě příliš vody, přebytečnou vodu slijte (nevylijte, je to výborný vývar k dalšímu použití) a pokračujte v restování.
Maso podávejte ze svěžím jogurtovým dipem s olivami.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám vepřové podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.