1. Zapněte troubu a předehřejte na 200 stupňů.
2. Kapustu očistěte a vložíte na 1΄ do vařící vody povařit. Jakmile máte hotovo, dejte na plech, přidejte anglickou slaninu, brambory, okořeňte solí, pepřem a posypte parmazánem.
3. Směs pokapejte olivovým olejem všechno dobře promíchejte.
4. Vložte do předehřáté trouby a pečte do křupava 35-40’.
Růžičková kapusta s parmazánem a slaninou
Pečená růžičková kapusta je zelenina, kterou si musíte zamilovat. Víte že, po růžičkové kapustě přímo šílí prasata. Ano prasata, protože je zásaditá, a asi i já ji potřebuji. Tedy v okamžiku, kdy navštívím regály našich supermarketů a je tam kapusta, je určitě moje, ať chce nebo nechce. Mám ji ráda na všechny způsoby v omáčce, polévce, jako čerstvý salát ale jeden z nejoblíbenějších způsobu přípravy, no samozřejmě se slaninkou.
Do křupava opečená slanina, růžičková kapusta okořeněná parmazánem po boku s lehkým jogurtovým dipem je prostě dokonalost na talíři. Je to trochu návyková záležitost, tento talíř můžete podávat jako předkrm, večeři nebo hlavní chod. Při přípravě si dávejte pozor na dvě věci, šetřete solí vzhledem ke skutečnosti, že slanina i parmazán ji nestrádají a za druhé doporučuji zdvojnásobit připravovanou dávku, protože tyto zábavné kuličky jsou návykové a nikdy jich není dost.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kapusta podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.