1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
2. Hrušky oloupejte, rozkrojte napůl a vykrojte jádřinec.
3. Do zapékací mísy nalijte citronovou a pomerančovou šťávu, přidejte badyán, skořici mletou i vcelku, med a promíchejte. Hrušky naskládejte do mísy, polijte šťávou a dejte péct.
4. V Průběhu pečení hrušky otočte a polévejte šťávou. Ovoce je hotové v okamžiku, kdy na dně zapékací mísy zůstane minimum redukovaného sirupu a ovoce nabere zlatavou barvu cca 30-40’.
5. Podávejte s jogurtem, posypané domácí granolou a vlašskými ořechy.
Pečené hrušky s medem a skořicí pro labužníky.
Dnes tady pro vás mám typ na výtečný lehký dezert, s ne tak velkým množstvím kalorii. Hrušky jsou samy o sobě dost sladké, stačí přidat jen trochu medu, koření a citrusové šťávy. Po upečení nádherně zkaramelizují a vznikne zákusek, který nejen uspokojí vaše chutě, ale věřím, že mnohé i nadchne.
Na co si dát pozor?
Určitě vybrat hrušky s pevnější strukturou, náše babičky jim říkali kompotové a hodí se odrůda Pařížanka. Taky zimní druh Bohemica vyšlechtěná speciálně pro české podmínky.
Pak stačí jen nezapomenout při pečení obrátit a občas polít šťávou.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.