Melounový salát s fetou a olivami

Středomořská svěžest na talíři – jednoduché, opravdové jídlo hotové za 5 minut

DOBA VAŘENÍ:

10’

PORCE:

2

INGREDIENCE

*2 velké pláty vodního melounu, nakrájené na větší kostky
*80 g fety – na kostky nebo nahrubo nadrobená
*5–6 oliv (černé, zelené nebo sušené naložené v olivovém oleji)
*1/2 lžičky černých sezamových semínek
*1 lžíce extra panenského olivového oleje
*4 lístky čerstvé máty

POSTUP

1. Nakrájejte meloun na větší kostky a dejte přímo na talíř, přidej fetu, olivy a posypte sezamem.

 2. Pokapte olivovým olejem a doplňte bylinkami. Podávejte ideálně mírně vychlazené.

Melounový salát s fetou a olivami

Středomořská svěžest na talíři – jednoduché, opravdové jídlo hotové za 5 minut. Tento salát spojuje to nejlepší ze středomořské kuchyně: sezónní ovoce, sýr, olivy, olivový olej a semínka. Je to osvěžující, výživné a krásně kontrastní jídlo – skvělé jako lehký oběd nebo příloha ke grilování.

 Proč je melounový salát součástí středomořské stravy?

Protože používá to, co středomořská kuchyně miluje: sezónní ovoce, sýr, olivy, semínka a olivový olej. Je jednoduchý, čerstvý a postavený na přirozené kombinaci chutí a textur.

Je tento salát výživný?

Ano. Obsahuje: tekutinyi a antioxidanty z melounu. Vápník a bílkoviny z fety.
Zdravé tuky z olivového oleje a oliv. Minerály a vlákninu.
Je lehký, ale výživově plnohodnotný. Přirozeně bez cukru a průmyslově zpracovaných složek.

Jak si ho připravit dopředu?

Meloun nakrájejte a uložte do lednice. Fetu a olivy přidete až těsně před podáváním, aby zůstaly čerstvé. Salát chutná nejlépe mírně vychlazený.

Je to vhodný i pro děti?

Ano, stačí jen upravit množství fety nebo oliv (kvůli soli) podle věku. Dětem chutná meloun, a pokud jsou zvyklé na slané chutě sýrů, ocení i kombinaci s fetou.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *