1. Do kastrolu, nalijte olivový olej a cca 3-4’ restujte na větší kousky nakrájený květák, mrkev, cibuli a kořen petržele.
2. Zalijte vodou a vařte 30’. V průběhu vaření okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. V okamžiku, kdy je zelenina rozvařená, rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte smetanu a dochuťte zelenou petrželkou.
3. Podávejte s vařeným vejcem a opraženou slaninou.
Květákový krém
má oblíbená polévka v chladivých zimních dnech. Přesto, že se jaří, rozlučme se jednou super zimní zeleninou, než vklouzneme do víru jara. I na začátku května, kdy jsou dny delší a vyšší teploty jsou cítit, najdeme důvod pro tento hřejivý recept. Krémová květáková polévka prohřeje žaludek i duši.
Pro její dokonalost potřebujeme nějaký křupavý element a v tomto případě tuto roli zahraje do křupava opražená slanina, doplněná vejcem a svěží petrželkou. Kromě toho, že se krém připraví rychle, je ideálním pokrmem, který si můžete vzít sebou do práce.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám polévka podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.