1. Cibuli nakrájejte na drobno a dejte na olivový olej restartovat. Po minutě přidejte špenát, smetanu, vodu, okořeňte solí a pepřem. Duste do okamžiku, kdy špenát změkne a zůstane bez tekutin, pak dejte stranou vychladit.
2. Chléb z vnějších stran potřete olivovým olejem a posypte parmazánem. Potřenou a posypanou stranu chleba položte na studenou pánev, pak posypte polovinou chedaru, dále na ni rozložte špenát a nadrobenou fetu. V tomto okamžiku udělejte uprostřed chleba malé důlky a do nich rozklepněte vejce. Nakonec posypte zbylým chedarem, přiklopte chlebem opět pomazanou a potřenou stranou nahoru.
3. V tomto okamžiku zapněte pánev a pomalu smažte chleby z obou stran při nízké teplotě. V průběhu smažení můžete pokapat olivovým olejem. Během smažení můžeme jemně stlačit a pro rychlejší přípravu přikrýt poklicí.

Zapečený chleba se špenátem, fetou a parmazánem.
Takže dneska se s vámi podělím o super zábavnou záležitost. Je začátek zimní sezóny a poohlédneme se za zeleninou špenát, která je pro většinu z nás neoblíbená při vzpomínce na divnou zelenou hmotu ze školních jídelen. My se bavme o čerstvém špenátu a doufám, že na ten se podíváte s chutí. Ve středomořské kuchyni hrají sezónní potraviny hlavní roli. Tím chci říct, že se jí zásadně právě to, co mají zemědělci na tržnici rozložené v hojnosti na pultech.
Špenát si výborně rozumí se sýrem v našem případě přidáme hodně sýrů nejdříve chedar, pak necháme pečivo nasáknout parmazánem a nakonec přidáme fetu. Zapečený chléb je úžasná záležitost, pevně věřím, že příprava se stane vaší oblíbenou. Náplň si doupravte dle vlastní chuti a priorit, určitě nevynechávejte první krok a to potření olivovým olejem a posypání parmazánem. Chléb dostane fantastickou křupavou parmazánavou příchuť.

