1. Na pánev nalijte olivový olej, jakmile je pánev horká restujte játra ze všech stran, tak aby se zatáhla. V okamžiku, kdy máte hotovo, játra vytáhněte a dejte stranou. Na té samé pánvi restujte nejdříve cibuli s jarní cibulkou cca 2´, pak přidejte rajčata, papriku, protlak a pokračujte v restování ještě cca 2-3´.
2. Pak na pánev k rajčatům přidejte znovu játra, petržel, podlijte vodou a duste do měkka. Na závěr jen přidejte citronovou šťávu, okořeňte solí, pepřem.
3. Nechte přejít varem, dochuťte a podávejte.
Játra s jarní cibulkou a rajčaty
Játra s jarní cibulkou a rajčaty je oblíbené jídlo mnoha mezinárodních kuchyní. Dnes představím játra tak trochu jinak, ne jenom s cibulí. Původ receptu s rajčaty, paprikou a jinou zeleninou je připisován maďarsku. Vyzkoušejte tuto výtečnou kombinaci s čerstvými svěžími rajčaty.
Původně jsem plánovala připravit játra hovězí, ale vzhledem k tomu, že ne vždy jsou přítomny na pultu, upřednostnila jsem vepřová.Játra jako taková jsou vynikajícím zdrojem železa, vitamínů, také kyseliny listové a riboflavinu, který významně přispívá k normální činnosti nervové soustavy a má velký vliv na kvalitu pokožky a zraku.
V případě, že vám vůně těchto vnitřností není až tak příjemná, můžete je před použitím marinovat v octu nebo mléce.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo líbí nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.