Játra s jarní cibulkou a rajčaty

Původ receptu s rajčaty, paprikou a jinou zeleninou je připisován maďarsku. Vyzkoušejte tuto výtečnou kombinaci s čerstvými svěžími rajčaty. Původně jsem plánovala připravit játra hovězí, ale vzhledem k tomu, že ne vždy jsou přítomny na pultu, upřednostnila jsem vepřová.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*500 g vepřových jater nakrájených na malé kostky
*6-8 šery rajčátek překrojených na půl
*3 jarní cibulky nakrájené na kolečka
*1 velkou cibuli nakrájenou na kolečka
*1 papriku na větší kousky
*½ lžíce rajského protlaku
*3 lžíce zelené petrželky na jemno nasekané
*40 ml olivového oleje
*sůl, pepř
*šťávu z ½ citronu
*100-150ml vody na podlití (já používám “Pí-vodu BCS®)

POSTUP

1. Na pánev nalijte olivový olej, jakmile je pánev horká restujte játra ze všech stran, tak aby se zatáhla. V okamžiku, kdy máte hotovo, játra vytáhněte a dejte stranou. Na té samé pánvi restujte nejdříve cibuli s jarní cibulkou cca 2´, pak přidejte rajčata, papriku, protlak a pokračujte v restování ještě cca 2-3´.

2. Pak na pánev k rajčatům přidejte znovu játra, petržel, podlijte vodou a duste do měkka. Na závěr jen přidejte citronovou šťávu, okořeňte solí, pepřem.

3. Nechte přejít varem, dochuťte a podávejte.

Játra s jarní cibulkou a rajčaty

Játra s jarní cibulkou a rajčaty je oblíbené jídlo mnoha mezinárodních kuchyní. Dnes představím játra tak trochu jinak, ne jenom s cibulí. Původ receptu s rajčaty, paprikou a jinou zeleninou je připisován maďarsku. Vyzkoušejte tuto výtečnou kombinaci s čerstvými svěžími rajčaty.

Původně jsem plánovala připravit játra hovězí, ale vzhledem k tomu, že ne vždy jsou přítomny na pultu, upřednostnila jsem vepřová.Játra jako taková jsou vynikajícím zdrojem železa, vitamínů, také kyseliny listové a riboflavinu, který významně přispívá k normální činnosti nervové soustavy a má velký vliv na kvalitu pokožky a zraku.

V případě, že vám vůně těchto vnitřností není až tak příjemná, můžete je před použitím marinovat v octu nebo mléce.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo líbí nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *