1. Do mísy dejte mandle, brusinky, kešu oříšky a všechno promíchejte.
2. Postupně dávejte do mixeru a rozdrťte na jemno. Vzniknou vám jemně lepivé drobky. Dejte je znovu do mísy přidejte med a promíchejte. Ze směsi udělejte kuličky o váze cca 15 gramu.
3. Pak do mísy dejte na malé kousky nalámanou čokoládu, přidejte máslo a rozpusťte ve vodní lázní. Za pomocí dvou vidliček namáčejte kuličky v čokoládě, pokládejte na kovovou mřížku nebo pečící papír a nechte zatuhnout.
Čokoládové kuličky s kešu ořechy
Příprava těchto veganských kuliček je snadná a velmi rychlá. Zádrhel může nastat, když začnete čokoládovou polevu chutnat a nenajdete tu sílu se od ní odtrhnout. Čokoládové kuličky s kešu ořechy a brusinkami bych nazvala mlsání bez výčitek. Zvolte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa.
Pak při přípravě kuliček je vhodné použít mixer s většími otáčkami, určitě doporučuji v mixování dělat krátké přestávky tak, aby mixerek nevzal za své. Směs sama o sobě je dost lepivá, pravděpodobně by kuličky držely pohromadě i bez přidání medu, ale malinko dosladit a vyrovnat chutě je potřeba.
Připravuji tyto bonbóny už dlouho a je to jedna z mála sladkosti, kde mi čokoláda, kterou nemám moc v oblibě, nevadí. Ba naopak společně s brusinkami a kešu ořechy vytvoří dokonalou harmonii.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo facebook. Ráda uslyším, že vám čokoládové kuličky chutnali nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.