Čokoládová rýže

Recept: Čokoládová rýže od Mony. Nevyhazujte rýži z víkendu ani čokoládové zajíce z Velikonoc. Stačí pár minut, trocha mléka, jogurt a rozpuštěná čokoláda – vznikne z toho dezert, který překvapí každého. 

DOBA VAŘENÍ:

10’

PORCE:

3

INGREDIENCE

*250 g mléčné čokolády, já jsem použila velikonoční čokoládové zajíce
*150 g uvařené rýže (zbylá, klidně i dochucená nasladko)
*80 ml horkého mléka
*1 lžíce bílého jogurtu 10% tuku
*špetka soli (pokud vařená rýže není osolená)

POSTUP

1. Do mixeru dejte uvařenou rýži, přidejte horké mléko, lžíci jogurtu, rozpuštěnou čokoládu a dobře rozmixujte do hladka.

2. Lžící nebo pomocí sáčku na zdobení dortů dejte do sklenic. Vložte do lednice na cca 2 hodiny ztuhnout. Podávejte vychlazené.

Čokoládová rýže

Nevyhazujte rýži z víkendu ani čokoládové zajíce z Velikonoc. Stačí pár minut, trocha mléka, jogurt a rozpuštěná čokoláda – vznikne z toho dezert, který překvapí každého. Chcete-li docílit dokonale hladkou pěnu, použijte mixer s vysokými otáčkami a propasírujte přes cedník. 

 Jaká rýže je vhodná? 

Ideálně lepivější, třeba kulatozrnná. Uvařená do měkka. 

Může být i jiná čokoláda?

 Ano, použijte cokoli, co máte doma – tabulku, figurku, zbytek z bonboniéry.

Můžu přidat něco navíc? 

Klidně oříšky, sušené ovoce nebo špetku skoř

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *