Borůvkový chia pudink

Recept: Tento tmavě modrý poklad, nejlépe hned za čerstva do pusy a pozor na oblečení to je nemá rádo a chyby neopouští. Borůvky najdete po lesích ve velké části Evropy a nachází se po lesích i v Česku, jsou menší a mají příjemnou sladkokyselou chuť. 

DOBA VAŘENÍ:

8 hodin

PORCE:

2

INGREDIENCE

*150 ml mléka
*100 g mražených nebo čerstvých borůvek
*30 g chia semínek

POSTUP

1. Do mixéru nalejte mléko, přidejte borůvky a rozmixujte. Nalije do misky, přidejte chia semínka a promíchejte. Dejte do lednice přes noc nabobtnat.

2. Před podáváním dle chuti oslaďte medem, javorovým sirupem nebo cukrem.

Neváhejte a přidejte si koncentrovanou dávku zdraví do vašich receptů                   

Tento tmavě modrý poklad, nejlépe hned za čerstva do pusy a pozor na oblečení to je nemá rádo a chyby neopouští. Borůvky najdete po lesích ve velké části Evropy a nachází se po lesích i v Česku, jsou menší a mají příjemnou sladkokyselou chuť. 

Borůvka  kanadská, pocházející ze severní Ameriky, lze pěstovat i na našich zahrádkách, oproti lesním borůvkám je podstatně větší, méně barví a je sladší.

Kde všude mohou putovat tyto roztomilé kuličky, určitě do koláčů, knedlíků, pohárů a dalších dobrot, nezapomeňte na snídaně, nápoje a džemy. 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *