1. Kuře naporcujte, vložte do kastrolu s vodou a vařte 30΄. Pak kuře vytáhněte a dejte stranou vychladnout. Taktéž vývar dejte stranou.
2. Všechny ingredience na marinádu dejte do misky a zamíchejte.
3. Vemte vychladlé kuře a zalijte marinádou tak, aby byla rovnoměrně po celém kuřeti. Přikryjte a vložte do lednice naležet minimálně na 60΄, ideálně do druhého dne.
4. Kuře vytáhněte z marinády, lehce osušte papírovou utěrkou, vložte na pánev s rozpáleným olejem a restujte ze všech stran. Jakmile dostalo zlatavou barvu, nalijte do zbylé marinády cca 150 ml vývaru, ve kterém jste kuře vařili, přidejte škrobovou moučku a promíchejte. Pak zalijte restované kuře, přikryjte a duste do měkka cca 15’.
5. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba, podlijte vývarem a dochuťte. Na závěr by vám měla zůstat hustá omáčka intenzivní chuti. Před podáváním posypete sezamovými semínky.


Toto jednoduché, rychlé kuře s pikantním nádechem zázvoru je opravdu rychlá a snadná večeře nebo oběd. Kuře ani nemusíte podávat s přílohou, stačí kousek čerstvého pečiva a pro milovníky rýže samozřejmě rýžičkuuu.
Velmi ráda používám kuře i s kostí, dostaneme tím do masa co nejvíce chuti a úžasný základ pro omáčku. A to jakoukoli, nejen tuto pikantní sladkokyselou zázvorovou omáčku s medem. No a pokud neholdujete zázvoru, tak ho přidejte méně, ale úplně nevynechávejte. Já jsem recept přizpůsobila Natálce, zázvor samotný je prý ble… Přesto tato omáčka a tento recept získal ocenění (ikdyž si myslím, že hlavně kvůli masu).
Tradiční pečené kuře je taky výborné, ale zkuste udělat malou změnu. Pokud se kuře osvědčí, zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se kuře podařilo, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.