1. Korpus připravte tak, že sušenky a mandle, robotem rozmixované na drobečky, dejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, mák, cukr, vodu a zpracujte, aby se vše spojilo. Vzniklou hmotou vyložte formu o průměru cca 23 cm. Stejnoměrně silnou vrstvou pokryjte dno i okraje. Vložte do předehřáté trouby na 170° a pečte 15′. Po upečení dejte vychladnout.
2. Do mísy dejte tvaroh, cukr, jogurt, sůl, citronovou šťávu a zamíchejte. Pak přidejte vejce a znovu dobře zamíchejte. Krém rozdělte na dvě poloviny, do jedné přidejte mák (mák můžete přidat i do celého krému), promíchejte a rozetřete na dno vychladlého korpusu. Pak přidejte druhou polovinu.
3. Troubu předehřejte na 180°C a pečte 15’. Snižte teplotu na 140°C a pečte ještě dalších 25′.
4. Nechte hodinu zatuhnout a pak ozdobte ovocem a podávejte.


Tak jednoduchý a přece chutná skvěle!
Pečený makový cheesecake je úžasně svůdný tvarohový koláč, který vyžaduje jen málo úsilí. Je krémový, lehký a kombinace tvarohu a máku je lahodná. Je jen lehce doslazený a máte tak volnou ruku případně přidat jakákoli další sladidla podle vlastních pravidel. Co je na něm nejlepší? Jednoduchá příprava – není nutné ho péct ve vodní lázni jako klasické cheesecaky!
Nikdy jsem nejedla chutnější korpus! Je dokonale křupavý a chuťově vyvážený. Tím nejtěžším při přípravě tohoto koláče je se dočkat prvního kousnutí. S velkou radostí bych do něj začala dlabat lžičkou hned po vytažení z trouby, ale fakt to nejde. Úplně nejlepší je si koláč připravit pozdě večer, rychle se zakutat do pelíšku a dát si ho k snídani. Nevím, co by na to řekli dietologové, ale je to skvělý způsob, jak začít víkend.
Pečený makový cheesecake – zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám makový cheesecake podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
Mrkněte na další sladké recepty: KOLÁČ S BÍLOU ČOKOLÁDOU A OVOCNÝM ROZVAREM