Krémové těstoviny z jednoho hrnce

Krémové těstoviny z jednoho hrnce od Mony. Jídlo, které chutná jako objetí. Rychlé, jednoduché, s minimem nádobí – a přesto tak překvapivě lahodné, že se k němu rádi vrátíte.

DOBA VAŘENÍ:

30’

PORCE:

2

INGREDIENCE

*170 g drobných těstovin (např. kolínka, mušličky, mini penne)
*300 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*300 ml plnotučného mléka
*100 g čedaru (strouhaný, nakrájený na malé kostky)
*40 g cottage sýru
*20 g másla
*2 lžíce olivového oleje
*20 g hladké mouky
*2 stroužky česneku
*sůl, pepř

POSTUP

  1. V kastrolu rozehřejte máslo s olivovým olejem. Přidejte celé stroužky česneku. Restujte na mírném plameni jen krátce, dokud česnek lehce nezavoní – nesmí zhnědnout, jinak zhořkne. Jakmile pustí chuť do tuku, česnek vyndej.

  2. Přidejte mouku a asi 1’ míchej, dokud nezačne jemně vonět a nezíská lehce světle zlatou barvu. Zalijte směsí vody a mléka, promíchej metličkou a přiveďte k varu.

  3. Vsypte těstoviny, osolte, opepřete a vařte na mírném plameni cca 10–12’, podle typu těstovin. Často promíchávejte, aby se nepřichytily.

  4. Jakmile jsou těstoviny měkké a omáčka krémová, vmíchejte cottage sýr a chedar a ještě krátce povařte (30 vteřin), aby se vše spojilo.

Krémové těstoviny z jednoho hrnce

Jídlo, které chutná jako objetí. Rychlé, jednoduché, s minimem nádobí – a přesto tak překvapivě lahodné, že se k němu rádi vrátíte. Základ tvoří drobné těstoviny, omáčka z mléka a sýrů a jemně ochucený základ z másla, oleje a česneku. Skvělé jako teplá večeře nebo víkendový oběd, když chcete komfort bez práce.

Na co si dát pozor:

  • Česnek nesmí ztmavnout! Přišel by o chuť a celý pokrm by zhořkl. Jen jemné zahřátí, žádné opékání.

  • Těstoviny často míchejte. V husté tekutině sedají ke dnu a rády se chytají.

  • Použij drobné těstoviny. Rychle se uvaří a stihnou nasáknout krémem – žádné špagety ani vrtule.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. 

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *