- V kastrolu rozehřejte máslo s olivovým olejem. Přidejte celé stroužky česneku. Restujte na mírném plameni jen krátce, dokud česnek lehce nezavoní – nesmí zhnědnout, jinak zhořkne. Jakmile pustí chuť do tuku, česnek vyndej.
- Přidejte mouku a asi 1’ míchej, dokud nezačne jemně vonět a nezíská lehce světle zlatou barvu. Zalijte směsí vody a mléka, promíchej metličkou a přiveďte k varu.
- Vsypte těstoviny, osolte, opepřete a vařte na mírném plameni cca 10–12’, podle typu těstovin. Často promíchávejte, aby se nepřichytily.
- Jakmile jsou těstoviny měkké a omáčka krémová, vmíchejte cottage sýr a chedar a ještě krátce povařte (30 vteřin), aby se vše spojilo.


Krémové těstoviny z jednoho hrnce
Jídlo, které chutná jako objetí. Rychlé, jednoduché, s minimem nádobí – a přesto tak překvapivě lahodné, že se k němu rádi vrátíte. Základ tvoří drobné těstoviny, omáčka z mléka a sýrů a jemně ochucený základ z másla, oleje a česneku. Skvělé jako teplá večeře nebo víkendový oběd, když chcete komfort bez práce.
Na co si dát pozor:
- Česnek nesmí ztmavnout! Přišel by o chuť a celý pokrm by zhořkl. Jen jemné zahřátí, žádné opékání.
- Těstoviny často míchejte. V husté tekutině sedají ke dnu a rády se chytají.
- Použij drobné těstoviny. Rychle se uvaří a stihnou nasáknout krémem – žádné špagety ani vrtule.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.



