1. Do kastrolu dejte očištěné na větší kousky nakrájené čerstvé ovoce, přidejte 4 lžíce cukru a vařte cca 15’. Οvoce je hotové v okamžiku, kdy se vypaří přebytečná voda a zůstane hustý rozvar. Dejte vychladnout.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Do formy rozprostřete pečící papír. (použila jsem formu velikosti 28 krát 20 koláč viz. foto)
3. Na těsto, dejte do mísy na kostky nakrájené změklé máslo, přidejte cukr a našlehejte do pěny. Jakmile máte hotovo postupně přidejte vejce, pak rozpuštěnou, vychlazenou bílou čokoládu, špetku soli, mouku a promíchejte.
3. Těsto rozprostřete do formy, na vrch lžící naneste rozvar a koncem lžíce jej lehce vmíchejte do těsta. Tak vytvoříte krásnou mozaiku. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25’.
4. Nechte vychladnout a podávejte se zmrzlinou.



Koláč s bílou čokoládou a ovocným rozvarem
Koláč s bílou čokoládou a ovocným rozvarem považuji za super lahodný dezert. Připravuji ho ke slavnostním příležitostem, je hodně hutný. Těm z vás, kteří milujete sladké a bílou čokoládu, vřele doporučuji. Mám velmi ráda koláče, kde figuruje čerstvé ovoce. Tento konkrétní je dokonale mňamkózní, již ingredience vás lákají na ochutnávku.
Jeden důležitý typ – nepřepéct a nevysušit!! V okamžiku, kdy zůstane v troubě příliš dlouhou, ztratí vlhkost. Reputaci zachrání jen kopeček svěží vanilkové zmrzliny. Tento dokonalý dezert je ideálním společníkem na letní zahradní párty, funguje tak trochu jako brownie s čerstvým ovocem.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám koláč podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
Mrkněte na další sladké recepty. CITRONOVÁ BÁBOVKA, BROSKVOVÝ KOLÁČ Z KŘEHKÉHO TĚSTA.