Hovězí mleté s drobnými těstovinami

Recept na hovězí mleté s drobnými těstovinami od Mony. Recept, který voní jako dětství – a přitom ho zvládnete uvařit i po dlouhém dni. Hřejivé, syté jídlo z jednoho hrnce, ideální na večeři nebo i do krabičky. A hlavně: chutná celé rodině.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

4

INGREDIENCE

*500 g mletého hovězího masa
*1 velká mrkev (najemno nastrouhaná)
*1 cibule (nasekaná nadrobno)
*2 stroužky česneku (nebo 1 lžička konfitovaného česneku)
*1 plechovka krájených rajčat
*60 ml smetany ke šlehání (33 %)
*sůl a pepř
*4 lžíce nasekané zelené petrželky
*200 g drobných těstovin (např. orzo, risoni)
*1,5 – 2 l vody (já používám Pí vodu BCS®)
nebo vývaru
*50–75 ml olivového oleje

POSTUP

1.Mleté maso osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej, prsty trhejte malé kousky mletého masa, dejte na rozehřátý olej a restujte ze všech stran. Přidejte cibuli, mrkev, petržel a česnek. Restujte dalších cca 5’.

2. Pak přidejte rajčata, cukr a část vývaru. Nechte vařit asi 25’.

3. Přisypte těstoviny, přidejte smetanu,  zbytek vývaru, promíchejte a nechte vařit do měkka. V průběhu vaření kontrolujte tekutiny, případně podle potřeby podlijte. 

Dochuťte a uvařte doměkka cca 15’.

Hovězí mleté s drobnými těstovinami

Recept, který voní jako dětství – a přitom ho zvládnete uvařit i po dlouhém dni. Hřejivé, syté jídlo z jednoho hrnce, ideální na večeři nebo i do krabičky. A hlavně: chutná celé rodině.

Mohu použít jiný druh masa?
Ano, skvěle funguje i mleté kuřecí nebo krůtí.

Jak dlouho vydrží v lednici?
Klidně 2–3 dny. Skvělé i jako oběd do práce.

Musím použít smetanu?
Můžeš vynechat nebo nahradit rostlinnou alternativou.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *