1. Sušenky a kousky čokolády rozmixujte najemno, dejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, vlašské ořechy, cukr, špetku soli a zpracujte lepkavou hmotu. Hmotu dejte do formy o velikosti cca 27 cm a rovnoměrně rozprostřete i na okraje. Vložte do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečte 15΄. Pak vytáhněte a dejte vychladnout.
2. Smetanu dejte do kastrolu a přiveďte k bodu varu. Jakmile smetana téměř vře, kastrol sundejte z ohně a dejte do ní všechnu na kousky nalámanou čokoládu a špetku soli. Nechte deset vteřin stát a pak pomalu od středu rozmíchejte.
3. Nalijte čokoládovou směs na vychlazený korpus a nechte několik hodin nejlépe do druhého dne zatuhnout.


Čokoládový koláč
Tento recept na čokoládový koláč je extra jednoduchý a rychlý. Je určen pro čokoládové gurmány a nejen pro ně. Jedno základní pravidlo – použijte čokoládu s co největším obsahem kakaa a výsledkem budete okouzleni.
Právě jsem prošvihla se s vámi o tento recept podělit na Valentýna….. nicméně si myslím, že romantické odpoledne si můžeme připravit kdykoliv. Ale vážně, kdo nepotřebuje čokoládu? Snad nikdo. A nedělní zimní odpoledne je pro mlsání přímo ideální.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám čokoládový koláč podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.