1. Do mísy nalijte vychlazenou smetanu a našlehejte do krémové hmoty (nešlehejte do tuha). Pak přidejte kartelizované slazené mléko, zakysanou smetanu a zašlehejte do hmoty. Směs nalijte do dortové formy o velikosti cca 20-25 cm kterou jste předem vyložilI potravinářskou folii. Takto připravenou směs vložte do mrazáku ztuhnout, nejlépe přes noc.
2. Tmavá poleva: do kastrolku nalijte smetanu, zahřívejte a vypněte těsně před bodem varu. Sundejte ze sporáku a přidejte nalámanou čokoládu. Směs nechte deset vteřin stát a pak pomalu od středu rozmíchejte na polevu.
3. Bílá poleva: Cukr a vodu rozvařte na sirup a do takto připraveného horkého sirupu vmíchejte nastrouhanou bílou čokoládu.
4. Jakmile dort vytáhnete z mrazáku nakrájejte na porce polijte polevami a ozdobte dle libosti ovocem nebo sladkostmi.

Zmrzlinový dort
Zmrzlinový dort je jedna s fantastických záležitostí a nejen na horké letní dny. Z mého dlouholetého pobytu v Řecku si nepamatuji, že bychom pořizovali nebo připravovali klasický dort, vždy byl zmrzlinový. Řekové vždy hlásají po velkém obědu jedině zmrzlinový dort, po něm se lépe trávíííí ….. nu to už nechám na vás, jak budete trávit.
Dortík je vskutku velmi jednoduchý na přípravu jen počítejte s tím, že se rychleji topí obzvláště v letních dnech. Já jsem tento bohatý kousek přezdobený cukrovinkami připravovala v polovině dubna a tak, tak obstál na focení. Určitě pomohou mezikroky, kdy nejdříve nanesete čokoládu, pak dáte zatuhnou a dále pokračujete ve zdobení. Osobně jsem trochu riskovala, udělala dortík den předem a zamrazila jej i s medvídky a lentilkami. A po zmrazené lentilce a gumovém medvídkovi se jen zaprášilo.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám zmrzlinový dort podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.