Tortilla plněná mletým masem a mozzarellou

Recept: Tortillu plněnou mletým masem a mozzarellou bych nazvala takovou rychlou a zábavnou večeří nebo obědem. Pokrmy z hovězího masa, obzvláště toho mletého, patří mezi moje oblíbené. Dokonalé chuti masa dosáhnete opravdu dobrým orestování na pánvi. Vždy se snažím používat jen tolik koření, aby chuť hovězího nezanikla.

DOBA VAŘENÍ:

50'

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*500 g mletého hovězího masa
*1 větší cibuli nakrájenou na kolečka
*4-5 jarních cibulek nakrájených na drobno
*1 lžíci rajského protlaku
*4 – 5 lžíc konzervovaných rajčat
*chilli papričky (dle chuti podle potřeby)
*sůl, pepř
*30 ml + 1 lžíci olivového oleje
*150-200 g sýru mozzarella
*100-150 ml vody (já používám Pí-vodu BCS®) na podlití
*tortilla

POSTUP

1. Na pánvi, na rozehřátém olivovém oleji, dejte zprudka restovat mleté maso. Jakmile se maso lehce zatáhne, přidejte jarní cibulku, cibuli a pokračujte v restování další 2-3’. Pak přidejte rajský protlak a po chvíli také rajčata. Okořeňte solí, pepřem a chilli papričkami. Nakonec podlijte vodou a duste přibližně 10 – 15’ až do zredukování veškeré šťávy. Podle potřeby přidejte více křupavé čerstvé cibulky.

2. Tortillu dejte na talíř a doprostřed (přibližně ve tvaru stojatého obdélníku) poklaďte vrstvou mírně vychladlého mletého masa a plátků sýru mozzarella. Pak pravý a levý okraj tortilly přeložte dovnitř a vzniklý obdélník srolujte do ruličky. Na rozpálené pánvi s trochou oleje rolky zapečte ze všech stran.

3. Podávejte s jogurtovým dresinkem a čerstvým salátem.

Tortilla plněná mletým masem a mozzarellou

Tortillu plněnou mletým masem a mozzarellou bych nazvala takovou rychlou a zábavnou večeří nebo obědem. Pokrmy z hovězího masa, obzvláště toho mletého, patří mezi moje oblíbené. Dokonalé chuti masa dosáhnete opravdu dobrým orestování na pánvi. Vždy se snažím používat jen tolik koření, aby chuť hovězího nezanikla.

Samozřejmě také především kladu důraz na kvalitní výchozí surovinu. Tentokrát jsem k hovězímu přidala pouze cibuli a velké množství jarní cibulky, dále už jen sůl, pepř a chilli a samozřejmě moje oblíbené ingredience s velkým obsahem lykopenu, kterými jsou rajčatový protlak a rajčata. Připravte jednoduchý jogurtový dip – třeba jen z jogurtu s pikatním kečupem, česnekem nebo sladkou paprikou – a párty může začít!

Podívejte se na další recepty s mletým masem. ZAPEČENÉ MAKARONY S MLETÝM MASEM A BEŠAMELEM, MLETÉ HOVĚZÍ MASO S BULGUREM A ZELENINOU.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám tortilla s mletým masem podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *