Losos s chřestem a parmazánovou krustou

Recept: Na olivovém oleji pečený chřest, politý dresingem s parmezánem a citronem, podávaný s lososem, se rozplývá v ústech. Je to kombinace, kterou si určitě zamilujete. Zábavný a lahodný způsob, jak si vychutnat chřest jinak, než restovaný na másle s holandskou omáčkou.

DOBA VAŘENÍ:

50'

PORCE:

2

INGREDIENCE

*500 g lososa
*2 balení chřestu zeleného
*10 malých rajčátek
*50 – 75 ml olivového oleje
*sůl, pepř, čili vločky
*3 lžíce pažitky nasekané nadrobno
*4-5 lžic tvrdého sýrů typu parmazán
*šťáva z jednoho citrónu

POSTUP

1. Do misky nalijte olivový olej, pak okořente, solí, pepřem, čili vločkami, přidejte citrónovou šťávu , nastrouhaný sýr a zamíchejte.

2. Na plech rozprostřete pečící papír, položte filety lososa a potřete polovinou olivovo-citronovo-sýrovou směsí. Pak přidejte chřest, který jste zbavili dřevnatých stonků, rajčata a pokapte zbylou olivovo-parmazanovou směsí.

3. Plech vložíte do rozehřáté trouby na 200 ºC a pečeme dozlatova cca 25-30’.

4. Podávejte s čerstvým pečivem nebo doplňte sezonní salátem.

Losos s chřestem a parmazánovou krustou

Losos s parmazánovou krustou a chřestem je super jednoduché a rychlé jídlo. Chřest absolutně sezonní záležitost, lehce křupavý se svěží chutí.

Na olivovém oleji pečený chřest, politý dresingem s parmezánem a citronem, podávaný s lososem, se rozplývá v ústech. Je to kombinace, kterou si určitě zamilujete. Zábavný a lahodný způsob, jak si vychutnat chřest jinak, než restovaný na másle s holandskou omáčkou.

Není podstatné jakou rybu použijte, klidně bych volila, kapra nebo pstruha. Je důležité využít každého kousku této sezonní zeleniny. Každé sousto této lahodné, super potraviny nám detoxikace tělo a je nabytý antioxidanty a spoustou dalších, tělu prospěšných látek. Propadněte lásce k chřestu jako já a nezapomeňte, že sezóna českého chřestu začíná již v polovině dubna.

Losos s chřestem

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám losos podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *