Kuře se špenátem

Recept: Pokud vám nejsou sympatická kuřecí stehna, určité můžete použít celé prso, nebo jej nakrájet na plátky. Počítejte, že kuřecí plátky budou daleko rychleji hotové. Na rozdíl od masa s kostí nám neudělají tak silou omáčku. Bude tedy vhodnější na podlití použít zeleninový nebo drůbeží vývar. 

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*2 kuřecí stehna
*250 g čerstvého špenátu
*½ červené papriky (kapie) nakrájené na malé kostičky
*1 cibuli nakrájenou na drobno
*2 jarní cibulky nakrájené na drobno
*1 lžičku vyuzené papriky
*½ lžíce hladké mouky
*sůl, pepř
*5 lžic smetany 33%
*1-2 lžičky citronové šťávy
*40 ml olivového oleje
*200 – 250 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Kuřecí stehna rozdělte na dva díly, dejte na talíř, přidejte polovinu olivového oleje, uzenou papriku, sůl, pepř a dobře je v koření a oleji obalte.

2. Na rozpálenou pánev nalijte  druhou polovinou olivového oleje a restujte kuře 3-4’, do okamžiku, kdy má zlatohnědou barvu. Přidejte cibuli, papriku, jarní cibulku a ještě 2‘ s kuřetem restujte. Pak přidejte mouku, zalijte vodou a nechte 30–⁠40‘ pod poklicí dusit do měkka.

3. V průběhu dušení kontrolujte množství tekutin, je-li potřeba podlijte, u kuřete by mělo zůstat jen minimum tekutiny. Jakmile je maso hotové, přidejte smetanu, špenátové listy a nechte 5’ vařit.

4. Na závěr dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s čerstvý pečivem, rýži nebo těstovinou.

Kuře se špenátem

Kuře znovu trochu jinak, barevné a plné chutí. Vyzkoušejte tento talíř a věřím, že nezklame.

Pokud vám nejsou sympatická kuřecí stehna, určité můžete použít celé prso, nebo jej nakrájet na plátky. Počítejte, že kuřecí plátky budou daleko rychleji hotové. Na rozdíl od masa s kostí nám neudělají tak silou omáčku. Bude tedy vhodnější na podlití použít zeleninový nebo drůbeží vývar.  

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *