Jogurtová zmrzlina s medem

Recept: Lednáčky jsou ideální pochutinou pro naše ratolesti. Z hlavy můžete vypustit obavy z přebytečných éček, přehnaného množství cukru, myslím si, že tučným jogurtem snad nic nepokazíte. Pokud chcete snížit množství tuku, není problém použít jogurt s menším procentem nebo úplně bez tuku, ale určitě vaše chuťově kanálky nebudou tak potěšeny.

DOBA VAŘENÍ:

15' Doba mrazení 3 hod.

PORCE:

8 kusů

INGREDIENCE

*250 g bílého jogurtu 10% tuku
*3 lžíce medu
*½ nektarinky nakrájené na malé kostičky
Přehrát video

POSTUP

1. Jogurt dejte do misky, přidejte med a na malé kostičky nakrájenou nektarinku, vše promíchejte.

2. Formy na ledňáčky naplňte jogurtovou směsí a dejte na 4-6 hodin zamrazit.

Jogurtová zmrzlina s medem a nektarinkou

Jogurtové ledňáčky i s medem a nektarinkou považuji jako tu nejúžasnější volbu osvěžení v horkém létě a nejen. Čas přípravy je tak krátký, že i jedna otočka v kuchyni je dlouhá. Mám jen pár tipů pro vytvoření dokonalé zmrzliny, nachystejte si dostatek forem, nebo stačí použít malé plastové kelímky na vodu, použijte sezonní ovoce, které na vás zrovna pokukuje ze stromu nebo keříku a obrňte se trpělivostí, než v mrazáku ztuhne.

Jogurtové lednáčky s medem a nektarinko jsou ideální pochutinou pro naše ratolesti. Ζ hlavy můžete vypustit obavy z přebytečných éček, přehnaného množství cukru, myslím si, že tučným jogurtem snad nic nepokazíte. Pokud chcete snížit množství tuku, není problém použít mléčný produkt s menším procentem nebo úplně bez tuku, ale určitě vaše chuťově kanálky nebudou tak potěšeny.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jogurtová zmrzlina podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Tipy na recepty s tučným jogurtem: PAVLOVA S JOGURTOVÝM KRÉMEM

Vytisknout recept

sdílejte:

2 komentáře

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *